Tiendeo official website
  • Logo Lidl
  • Logo Pepco
  • Logo Tesco
  • Logo Coop
  • Logo New Yorker
  • Logo Spar

Milyen ajánlatokat találhatok Miskolc?

Találd meg kedvenc üzleteid által kínált legjobb kedvezményeket Miskolc a Tiendeón. Tekintsd meg a(z) Lidl, Pepco, Tesco szórólapjait és ne maradj le egyetlen online kedvezményről sem. Itt a Tiendeo-n jelenleg 213 aktív katalógusunk van Miskolc és 750 üzletben.

Miskolc

Miskolc: Turizmus, bevásárlás és még sok más

Miskolc északkelet- Magyarországgon  Bükk vidék keleti részén, Szinva, Hejő és Sajó völgyében terül el, Borsod-Abaúj-Zemplén megye székhelye. Lakosainak száma 156 000 körül mozog, 94,6 százaléka magyar ajkú. Magyarország negyedik legnépesebb városa. A középkorban fontos kereskedőutak szelték át. Legmagasabb területe a Borovnyák - tető - 945m tszm., legcsonyabb a Sajó melléke 110-120m tengerszint feletti magasság. Felszíne a kéregmozgásoknak köszönhetően lépcsőzetes felépítésű. Éghajlati jellemzői : Sokévi átlagos középhőmérséklete alapján leghidegebb hónap január, legmelegebb a július. A nyári félév csapadékosabb, mint a  téli. Városrészek: Avas, Bábonyibérc, Belváros, Diósgyőr, Egyetemváros, Hejőcsaba és Görömböly, Komlóstető, Martinkertváros, Miskolctapolca, Pereces. Gazdaság : Miskolc már középkorban kereskedőváros volt. 19. század második felében épült a diósgyőri kohóüzem, nehéz-, könnyű- és élelmiszeripari gyárak. Fejlődött a  barnakőszén bányászat. Fejlődés az 1980-as években tetőzött. A rendszerváltás utáni gazdasági visszaesés főleg az északi városokat érintette. A 2000-es évek között a mélypontok, a nemzetközi nagyvállalatok, a hipermarketek jelentek meg, fellendült a hanyatló idegenforgalom, a kulturális élet. A városi tömegközlekedést  a villamosok, a helyi buszjáratok, a taxik biztosítják. A távolsági közlekedést vonat és a buszközlekedés biztosítja. Lillafüredi Állami Erdei Vasút turisztikai szempontból jelentős. Egy kisebb repülőtter sportrepülésre van fenntartva. Miskolcon 35 általános iskola, 22 középiskola van. Egyeteme országos viszonylatban a fiatalabbak közé tartozik. Turisztikai szempontból látványosságok közé tartozik a miskolctapolcai barlangfürdő és a környező park, ahol csónakázótó, strand, kalandpark található. Itt található még a Vízesés, a Hámori tó, az Anna és a Szent István kastély, a diósgyőri vár, a Miskolci állatkert és a kultúrpark, számos múzeum. Sportban is aktív a város - labdarúgás, Jégkorong, kosárlabda, röplabda, sakk, amerikai futball.

 

Miskolc: Beveásárlótérkép

A város legnagyobb bevásárlóközpontjai: A Miskolc Plaza számos üzlettel, étteremmel, kávézóval és szolgáltatásokkal várja vendégeit. Ilyenek 576Kbyte-konzolok, videojátékok, szoftver széles kínálata, Abracas Mobil Shop, OBI, óraszalon, BUDMIL-sportruházat, DEICHMAN cipőüzlet, FAMI-autós és motorosiskola, Guido-bőrdíszmű, H & M stb. Korzó Miskolc  12236 m2 alapterületű hipermarket  - 50 üzlet várja a vásárlót, pl.egy nagy halászbolt, az Alfa ékszer, az Ázsiai Thai-konyha, a Brandt virág, a Deichman, a Háda, a Herbária, az L & A divat stb. Szinvaparkban található üzletekből kínálva: ajándék, cipő, egészség, szépség, élelmiszer, fotó-optika, játék, kisállatok, könyv, műszaki cikkek, lakberendezés, óra-ékszer, papír-írószer, ruha, sport, szolgáltatások, szórakozás. AUCHAN - elektronika, élelmiszerek, háztartás, italok, babavilág, papíráru, szépségápolás stb. Miskolc áruház - sportruhák és sportfelszerelések áruháza