Tiendeo official website
  • Logo Lidl
  • Logo Aldi
  • Logo Kik
  • Logo Tesco
  • Logo Emag
  • Logo Pepco

Milyen ajánlatokat találhatok Budapest?

Találd meg kedvenc üzleteid által kínált legjobb kedvezményeket Budapest a Tiendeón. Tekintsd meg a(z) Lidl, Aldi, Kik szórólapjait és ne maradj le egyetlen online kedvezményről sem. Itt a Tiendeo-n jelenleg 296 aktív katalógusunk van Budapest és 5011 üzletben.

Budapest

Budapest: Turizmus, bevásárlás és még sok egyéb

Budapest Magyarország fővárosa, egyben Pest megye székhelye. Tengerszint feletti magassága 105m, lakosainak száma 1 750 000. Alapító éve 1873, Pest, Buda és Óbuda összecsatolásából alakult meg. Budapest 23 kerületre van osztva. Budapestet a városon átfolyó Duna osztja két részre: Budára és Pestre. Legmélyebb pontja a Duna szintje, legmagasabb a János hegy.  Duna mellékágai 3 szigetet ölelnek körbe: Csepel-sziget, Margitsziget, Hajógyári sziget. A folyó jobb partján a Budai hegység, bal partján a Pesti síkság húzódik. A két oldalt több híd köti össze: Margit híd, Erszébet híd, Lánchíd, Petőfi híd, Árpádhíd, Szabadsághíd, Deák Ferenc híd és vasúti összekötő hidak, amelyek fontos szerepet játszanak a közlekedésben. Időjárása a mérsékelt éghajlati övezethez tartozik, ennek megfelelően változik. Legmelegebb hónap a július, leghidegebb a január. Élővilága a mérsékelt égövre jellemző fajokból áll. Híres a fővárosi állatkert, a növénykert és a közelükben található Fővárosi nagycirkusz. Budai oldalon levő kerületek jellegét tekintve inkább pihenőövezet a Pesti oldal ipari övezet. Építészeti szempontból európai és világviszonylatban kiemelkedő értékű épületek találhatóak, melyek a világörökség részét képezik. Ilyen az Országház, a Budavár-i palota, a Szent István-bazilika, az Andrássy út bérpalotái, a Dohány utcai zsinagóga.  Itt említhető Halászbástya, Citadella és számos templom. A látogatót pezsgő kultúrális élet várja. Koncertek, kiállítások, kávéházak, múzeumok, színházak sokasága. 223 múzeummal és galériával büszkélkedhet. Legjobb a Szépművészeti Múzeum , Magyar Nemzeti Múzeum, Iparművészeti Múzeum, Budapesti Történeti Múzeum. Színházai közül legismertebbek a Magyar Állami Operaház, a Magyar Operettszínház, a József Attila színház, a Nemzeti Színház, a Vígszínház stb. Melegvizű gyógyfürdői közül legismertebbek Szécsény, Rudas, Dandár, Gellért, Király, Lukács gyógyfürdők és számos strandfürdő. Iparilag feljett város, szinte minden ágazat képviselteti magát Budapestnek számos közkedvelt tere van, mint például a Hősök tere, a Szabadság tér, a Kossuth Lajos tér, a Deák Ferenc tér, a Vörösmarty tér, az Erzsébet tér stb. A városi tömegközlekedést metró, trolibuszok, villamomosok, helyi autóbuszok biztosítják. A vasúti közlekedés fő központja a Keleti-  Nyugati-  és Déli pályudvar, ahonnan számos nemzetközi vonat indul. Európa 25 fővárosával áll közvetlen vonatösszeköttetésben. Légiforgalmat a belvárostól 15km-re fekvő Liszt Ferenc repülőtér biztosítja. Az oktatást számos  iskola, középiskola, nemzetközi jelentőségű főiskola, egyetem biztosítja.   Budapesten találhatók Magyarország központi sportlétesítményei - Puskás Ferenc Stadion, Papp László Budapest Sportaréna. Budapesten rendszeresen találkoznak a világ élsportolói különféle világsportversenyeken. Rendszeresen kerül megrendezésre a Forma 1 verseny. Vendéglátás területén is színvonalas a város - számos hotel, étterem, cukrászda , kávézó várja a vendéget. 


Budapest bevásárlótérképe     

A bevásárolni  vágyó turisták számos üzleten és üzletközponton kívül a Váci utcában kereshetik kedvenc termékeiket. Váci utca egyik legkedveltebb bevásárlóutcája Budapestnek, ahol mindenféle árukinálatú üzlet várja a látogatókat. Az utca hossza 1300m, rá merőlegesen számos sétálóutca üzletei kínálják árujukat. Olyan neves üzletláncok áruházai találhatók itt, pl. A Benetton, a C & A, a H & M, a Nagy népművészeti bolt, a különleges élelmiszerek, magyar borszaküzletek. A városnézésben és a bevásárlástól fáradt turista számos étterembe, cukrászdába térhet be, ahol a magyaroos ízek várják a turistákat. Egyre kedveltebbek az ún. romkocsmák. Budapest számos üzletláncközpontjában  nyújt bevásárlási lehetőséget. Budapesti bevásárlóközpontjaihoz tartozik a WesEnd centrum, a Polus centrum Corvin tér, a MOM park, a Duna Plaza, a Campona, a Csepel tér, az Árkád tér, az Aréna Pláza, a Mammut . Árkád Budapest üzleteinek kínálata: Ajándék, játék, virág, ruha, cipő, táska, elektronika, lakás, szépségápolás, egészség, hobby, műszaki cikkek, papíráru, könyvek, újságok, éttermek, kávézók. Aréna Pláza Budapest - ben közel 120 üzlet, étterem, kávézó található. Kínálatukban megtalálható női, férfi, kismama, gyermek divat, cipők , táskák, bőráru, óra, ékszer, fotó, sport, szabadidő, hobbi, lakberendezés, illatszerek, elektronika és még sok más. Mammut - 105 000 m2-en  kínál nő, férfi, gyermekdivatot, cipő, bőráru, sport, szabadidő, élelmiszer, szépségápolás. lakáskultúra, étterem, kávézó, fotó, optika, könyv, óra, ékszer. KÖKI több, mint 150 üzlettel várja vásárlóit. Üzletei kínálatából: ajándék, barkács, lakberendezés, egészség, szépség, élelmiszer, elektronika, pénzügyi szolgáltatás, vendéglátás..